Comunicate de presă

Discuţie telefonică dintre şefii diplomaţiilor Republicii Moldova şi Statului Qatar

Discuţie telefonică dintre şefii diplomaţiilor Republicii Moldova şi Statului Qatar

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a avut o discuție telefonică cu Ministrul afacerilor externe al Statului Qatar, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani.

Șeful diplomației qatareze și-a exprimat regretul profund în legătură cu trecerea în neființă a Ambasadorului Republicii Moldova în Statul Qatar Valeriu Tihonov și a subliniat aportul personal al diplomatului moldovean pentru consolidarea relațiilor moldo-qatareze în calitate de primul ambasador al ţării noastre la Doha.

La rândul său Ministrul Galbur a asigurat interlocutorul că compasiunea exprimată de către oficialii qatarezi de cel mai înalt nivel a fost transmisa familiei Tihonov și i-a mulțumit pentru tratamentul special, acordat lui Valeriu Tihonov pe perioada întregului mandat în calitatea sa de ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar.

În acelaşi context, a fost exprimată gratitudinea în adresa autorităților qatareze pentru suportul generos şi grija acordată în procesul repatrierii corpului neînsuflețit al diplomatului în Republica Moldova.