Comunicate de presă

Întrevederea Viceministrului Daniela Morari cu Matej Marn, Director politic în cadrul MAE al Republicii Slovenia

Întrevederea Viceministrului Daniela Morari cu Matej Marn, Director politic în cadrul MAE al Republicii Slovenia
La 3 noiembrie curent, Daniela Morari, Viceministru al afacerilor externe şi integrării europene a avut o întrevedere cu Matej Marn, Director general pentru politica externă şi de securitate comună a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Slovenia.

Agenda întrevederii a vizat stadiul actual al implementării Acordului de Asociere RM-UE, priorităţile parcursului de integrare europeană a RM, precum şi Summit-ul Parteneriatului Estic din 24 noiembrie curent.

Domeniul cooperării în cadrul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE a fost apreciat de către părţi ca având un potenţial înalt, care urmează a fi valorificat inclusiv prin împărtăşirea experienţei şi expertizei vaste de care dispune Slovenia în acest sector.

La rândul său, Matej Marn a reiterat susţinerea Sloveniei atât pentru agenda de modernizare a Republicii Moldova, cât şi pentru intensificarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic.

Interlocutorii au subliniat că potenţialul asistenţei de dezvoltare, oferite de Slovenia Republicii Moldova, urmează a fi valorificat prin implementarea în continuare a prevederilor Declaraţiei Comune a Miniştrilor Afacerilor Externe ai ambelor ţări privind integrarea europeană, semnată la 22 iulie 2013.