Comunicate de presă

Ministrul de externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minoritățile Naționale Lamberto Zannier

Ministrul de externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minoritățile Naționale Lamberto Zannier
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Andrei Galbur s-a întâlnit astăzi cu Înaltul Comisar pentru Minoritățile Naționale al OSCE (ÎCMN) Lamberto Zannier, care efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre domeniile de cooperare dintre Republica Moldova și ÎCMN, precum şi eforturile pe care le întreprinde Guvernul în vederea sporirii coeziunii sociale şi a armoniei interetnice, drept exemplu constituind adoptarea şi implementarea Strategiei naționale de consolidare a relațiilor interetnice, pregătirea lingvistică a funcționarilor publici și susținerea proiectelor naționale în acest sens.

Ministrul Andrei Galbur a subliniat importanța promovării integrării sociale a minorităților naționale, în particular în domenii precum participarea în viața publică, procesele educaționale, domeniul lingvistic și mass-media. Totodată, el a menționat că, respectarea drepturilor minorităților naționale este un element important în programul Guvernului de la Chișinău.

La rândul său, Înaltul Comisar Lamberto Zannier a exprimat disponibilitatea Oficiului Înaltului Comisar de a oferi, în continuare, asistenţa pentru autoritățile Republicii Moldova în implementarea politicilor de integrare a minorităților naționale.