Comunicate de presă

Viceministrul de externe Lilian Darii a participat la reuniunea ministeriala GUAM

Viceministrul de externe Lilian Darii a participat la reuniunea ministeriala GUAM
Viceministrul afacerilor externe și integrării europene, Lilian Darii, a participat la 21 septembrie 2017, la reuniunea Consiliului miniștrilor afacerilor externe ai Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM, care a avut loc la New York, în marja segmentului înalt a celei de-a 72-a Sesiuni a Adunării Generale ONU.
 
În cadrul evenimentului, a fost abordat un spectru larg de teme, precum consolidarea cooperării politice, interparlamentare și sectoriale în cadrul GUAM, extinderea cooperării cu alte organizații și state, prezentarea și discutarea raportului financiar al GUAM pentru anul trecut.
 
De asemenea, agenda evenimentului a inclus subiecte privind funcționarea Zonei de Comerț Liber GUAM, identificarea modalităților de eficientizare a organizației, precum și aprobarea bugetului acesteia pentru anul 2018.

Informație suplimentară:
Organizaţia pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM (ODDE – GUAM) a fost înfiinţată prin semnarea, la 23 mai 2006, în cadrul primului Summit al Şefilor de Stat GUAM de la Kiev, a Statutului (Cartei) acesteia; pînă atunci exista un For Consultativ fondat în 1997, la Strasbourg, de către Preşedinţii statelor: Georgia, Ucraina, Azerbaidjan şi R. Moldova. Organele principale ale Organizaţiei sunt: Reuniunea anuală (Summit) a Şefilor de Stat (organul suprem); Consiliul Miniştrilor ai Afacerilor Externe (organul executiv); Comitetul Coordonatorilor Naţionali (organul de lucru); Oficiului Informaţional, din 2007 este instituit Secretariatul (organul informaţional). În anul curent GUAM marchează 20 de ani de la fondare.