Comunicate de presă

Ministrul de externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său lituanian Linas Linkevičius

Ministrul de externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său lituanian Linas Linkevičius
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur, a avut astăzi, 14 septembrie 2017, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Republicii Lituania, Linas Linkevičius, care se află într-o vizită de lucru la Chişinău.

În cadrul întrevederii, miniştrii au discutat întreaga agendă bilaterală moldo-lituaniană, aspecte ale cooperării politice, comercial-economice şi umanitare. Cu titlu aparte interlocutorii s-au referit  la procesul de modernizare a Republicii Moldova prin implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE şi a reformelor structurale.

Un alt subiect de interes al discuţiilor a fost soluţionarea conflictului transnistrean şi evoluţiile în negocierile din formatul „5+2”. În acest sens, ministrul Galbur a informat despre intenţia ţării noastre de a promova includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU a unui subiect suplimentar intitulat „Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Notă: În anul curent se celebrează aniversarea a 25 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Lituania, iar vizita diplomatului lituanian la Chișinău se încadrează în șirul de evenimente dedicate marcării acesteia.